onsdag 30 augusti 2023

Gallionen får ny ägare

Fastighetsbolaget EHF AB tar över Gallionen-fastigheten i Uddevalla centrum.

Exteriörbilder på Gallionen
Bild: EHF AB


- Uddevalla finns i vårt hjärta och EHF har sitt huvudkontor här och efter att ha ägt och utvecklat många av fastigheterna i centrum, byggt bion med mera så känns det spännande att få jobba tillsammans med Uddevalla kommun igen och ta tag i Uddevalla centrum, säger företagets affärsutvecklingschef Patrik Westdahl i ett pressmeddelande.

"Väldigt roligt och det ska bli så kul att få vara med och fylla huset och centrum med liv och rörelse!",skriver han på sin personliga Facebook-sida.

Tre fastigheter i köpet
Det är fastighetsbolaget Castellum som säljer Gallionen (Thorild 12) tillsammans med fastigheterna Barken 6 där företaget Bohuslän 5 en gång funnits och Varvet 3 där företaget Matsäljarna en gång huserade. Idag inrymmer fastigheterna kommunal verksamhet respektive en livsmedelsgrossist, berättar Bohusläningen.

I december förra året sålde Castellum ICA Supermarket-fastigheten Ran 20 på Odengatan.

- Vi följer vår strategi med avyttringar som bidrar till ökad geografisk koncentration i portföljen och som stärker vår finansiella ställning i en fortsatt avvaktande kapitalmarknad. Samtidigt är vi glada att lämna över välskötta fastigheter till köparna, säger Castellums vd Joacim Sjöberg i ett pressmeddelande.

Äger Götenehus
Koncernen EHF (Erik Hemberg Fastigheter) bygger, utvecklar och förvaltar fastighetsbestånd i Sverige.

- EHF har under de senaste åren breddat sin verksamhet till att omfatta hela näringskedjan inom fastighetsbranschen, säger Patric Westdahl:

- Idag är vi majoritetsägare i Götenehus Group AB med dotterbolagen Trähusstaden och Forshem fastigheter och delägare i Real Fastigheter AB så vi har intressen både i villamarknaden, förvaltar hyresrätter, bygger bostadsrätter, industri- och logistikfastigheter samt kommersiella fastigheter inom EHF.

Flyttar sitt kontor
EHF tillträder fastigheterna i Uddevalla 2 oktober.

Företaget kommer också att redan 25 september flytta sitt kontor till Gallionen, skriver Bohusläningen.
---
20 september: