torsdag 29 december 2022

Renovering på Sälghugget kan bli "Årets Bygge 2023"

Uddevallahems jätterenovering på Sälghugget på Dalaberg kan få utmärkelsen "Årets bygge 2023". Projektet är ett av 94 som deltar i den årliga tävlingen som arrangeras av tidningen Byggindustrin.

Husfasader i kvarteret Sälghugget
Foto: Jörgen Andersson

Sälghugget deltar i kategorin "Renovering" tillsammans med 23 andra byggprojekt i landet. En vinnare i vardera av de sex kategorier som fastställts ska utses, och dessutom ska en totalvinnare koras.

Alla projekt granskas utifrån fem kriterier: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan.

Under januari och februari tillkännager Byggindustrin tre byggen i varje kategori som nomineras att gå vidare, och slutvinnarna tillkännages sedan vid byggbranschens evenemang Construction Summit i Stockholm den 28 mars.328 lägenheter berörda
Renoveringen på Sälghugget (Svedjestråket och Hyggestråket) är ett av de största stamrenoveringsprojekten i Uddevallahems historia, skriver bostadsstiftelsen på sin webbplats. Arbetena startade våren 2021 och avslutas nu i vinter.

328 lägenheter har berörts och vid renoveringen har husen förutom stamrenovering inklusive nya badrum bland annat även fått nya fasader och fönster/dörrar. Entreprenör har varit byggföretaget Brixly, och arkitektfirma Okidoki Arkitekter.450 lägenheter på Trubaduren i nästa steg
I steg två i Uddevallahems renoveringsprojekt i norra Uddevalla ska motsvarande arbeten på Trubaduren på Hovhult genomföras, efter ny upphandling som nu pågår. Detta projekt blir ännu större med 449 lägenheter och en beräknad arbetstid på tre - fyra år. Byggstart är planerad till hösten 2023.
---


26 januari 2023:

23 mars 2023:

7 april 2023:

19 april 2023: