torsdag 23 mars 2023

NCC får rekordrenovering på Trubaduren

I september inleds en närmast total renovering av Uddevallahems bostadshus på Trubaduren. Det blir bostadsstiftelsens hittills största renoveringsprojekt och nu står det klart att det blir byggjätten NCC som ska göra jobbet.

Flygbild över Trubaduren med projektbild av ny husfasad infälld
Bilder: Uddevallahem

Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde om cirka 120 miljoner kronor, skriver NCC i ett pressmeddelande.

Parternas representanter i gemensam handskakning
Avtal signerat och klart. Fr v: Ronny Bohm, fastighetsutvecklingschef Uddevallahem, Joakim Antonsson, NCC, Henrik Jonsson, NCC, Björn Ellmarker, projektledare Uddevallahem, Thomas Aebeloe, vd Uddevallahem, David Sahlsten (KD) ordförande Uddevallahem.
Bild: NCC

Renovering på Sälghugget nyss avslutad
I vintras avslutade Uddevallahem ett annat stort renoveringsprojekt i norra Uddevalla, Sälghugget på Dalaberg. Det projektet omfattade 328 lägenheter och hade byggföretaget Brixly som entreprenör.

Projektet på Trubaduren omfattar renovering av 203 lägenheter i fastigheterna Trubaduren 1 och 2, med en option på renovering av ytterligare 246 lägenheter i Trubaduren 3 och 4.

- Nu fortsätter vi vår satsning i norra Uddevalla. Det är vårt historiskt största renoveringsprojekt och vi är väldigt glada att ha med NCC som en trygg samarbetspartner i det här omfattande renoveringsarbetet, säger Uddevallahems vd Thomas Aebeloe.

Nya badrum, fönster och dörrar
Trubaduren byggdes under det så kallade miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Renoveringen omfattar bland annat installation av ny ventilation, renovering av badrum, byte av vatten och avloppsstammar i samtliga lägenheter, samt nya fönster, fönsterdörrar och säkerhetsdörrar till lägenheterna. 

Vidare görs även renovering av tak samt tilläggsisolering av fasader. 
Porträttbild
Joakim Antonsson
Bild: NCC

- Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Uddevallahem och genomföra ROT-renovering av Trubaduren och därigenom bidra till minskad energiförbrukning i området. Vi har tidigare arbetat tillsammans i ett flertal projekt och det är glädjande att den goda samverkan fortsätter, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.

Får flytta ut under tiden
Byggstarten av etapp 1 är planerad till början av september och projektet beräknas stå klart under våren 2025. De boende kommer att flytta ut under renoveringen av deras bostäder.

Innan start i september kommer berörda hyresgäster att få information hemskickad samt bli inbjudna till informationsmöten, Dessutom kommer Uddevallahem att ha egen personal i form av omflyttningskoordinatorer på plats genom hela projektet, skriver bostadsstiftelsen på sin webbplats.
---8 maj 2024: