onsdag 8 maj 2024

NCC får fortsätta renovera Trubaduren

I höstas inledde Uddevallahem sin jätterenovering av husen på Trubaduren på Hovhult i Uddevalla. Nu står det klart att entreprenören NCC får fortsätta även med nästa etapp.

Flygbild över Trubaduren med infälld porträttbild
- Nyckeln till ett framgångsrikt renoveringsprojekt är samverkan. Vi har genomfört flera projekt tillsammans med Uddevallahem, både inom renovering och nybyggnad och är stolta över att vi har fått fortsatt förtroende att renovera bostadsområdet Trubaduren, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.
Flygbild Trubaduren: Uddevallahem, bild Joakim Antonsson: NCC

Vintern 2022/2023 avslutade Uddevallahem ett stort renoveringsprojekt på Sälghugget på Dalaberg. Det projektet omfattade 328 lägenheter och hade byggföretaget Brixly som entreprenör.

Näst på tur stod Trubaduren på Hovhult, Uddevallahems hittills största renoveringsprójekt och ett uppdrag som tilldelades NCC.

Fortsätter med Trubaduren 3
Projektet på Trubaduren omfattar renovering av 203 lägenheter i fastigheterna Trubaduren 1 och 2, arbeten som väntas bli klara våren 2025. NCC fick också option på renovering av ytterligare 246 lägenheter i Trubaduren 3 och 4, och nu meddelar byggföretaget och Uddevallahem i ett pressmeddelande att parterna är överens om att NCC ska fortsätta med Trubaduren 3 och med fortsatt option på Trubaduren 4.

Huskroppar med byggnadsställningar
Bild från tidigare renovering av NCC på Trubaduren
Bild: NCC

Affären gällande Trubaduren 3 är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 110 miljoner kronor.

- Tack vare ett gott samarbete och bra framdrift tillsammans med NCC så väljer Uddevallahem att fortsätta med ytterligare 174 lägenheter i vårt ROT-projekt i kvarteret Trubaduren, säger Ronny Bohm, Fastighetschef på Uddevallahem.

Renoveringen av bostadsområdet omfattar bland annat installation av ny ventilation, renovering av badrum, byte av vatten- och avloppsstammar i samtliga lägenheter, samt nya fönster, fönsterdörrar och säkerhetsdörrar till lägenheterna. Vidare görs även renovering av tak samt tilläggsisolering av fasader.

Klart sommaren 2026
De boende kommer att flytta ut under renoveringen för att återvända till renoverade och energieffektiviserade lägenheter.

Arbetet med Trubaduren 3 beräknas starta i början av 2025 och stå klart under sommaren 2026.