torsdag 21 mars 2024

Pinchos-krögare kan bli Årets Franchisetagare

Uppdaterad 24 mars /
Uddevallakrögaren Erik Stridsberg som driver Pinchos i Uddevalla kan bli Årets Franchisetagare 2024.

""
Bild (ej från Uddevalla): Pinchos, foto: Håkan Tiderman

Det är Svenska Franchiseföreningen som utser pristagare i flera kategorier och där vinnarna presenteras vid en gala i Stockholm 26 april.

Pinchos och Lunchgaraget
42-årige Erik Stridsberg är en rutinerad krögare som så sent som förra året öppnade Lunchgaraget på Kuröd. 

Han har en gång i tiden jobbat på Brygghuset i Fiskebäckskil och även drivit  Pelles i Grundsund, och inför säsongen 2024 återvänder han till Skaftö som delaktig i driften av Skaftö Golfkrog och Tweed Hotel Skaftö vid golfklubben, berättar Glicko Nyhetsblogg.

Tre nominerade till Årets Franchisetagare
Uddevallarestaurangen i franchisekedjan Pinchos driver han sedan 2015, ett företagande som nu uppmärksammas i branchorganisationen. Han är en av tre nominerade i kategorin Årets Franchisetagare 2024, som tilldelas den franchisetagare som lyckats skapa en god lönsamhet i relation till andra företag i branschen.

I juryns kriterier ingår bland annat att bedöma franchisetagarens utveckling och entreprenörskap, omsorg om och motivation av sin personal samt samarbetet med andra franchisetagare inom systemet, skriver Svenska Franchiseföreningen i ett pressmeddelande.

De två övriga nominerade i kategorin är Peter Malmsten (Däckskiftarna Göteborgsområdet) och Linda Svensson (Waynes, Östersund).

Flera pristagare från Uddevalla
Skulle Erik Stridsberg ta hem titeln blir det tredje gången på kort tid som priset går till restaurangföretagare med Uddevalla-verksamhet: 2022 utsågs Farhad och Farshad Amiri (O´Learys) till Årets Franchisetagare, och året innan Svante Olsson (Mc Donald´s).
---