söndag 28 april 2024

Uddevallakrögare Årets Franchisetagare

Uppdaterad 7 maj /
Krögaren Erik Stridsberg som bland mycket annat driver restaurang Pinchos i Uddevalla har fått utmärkelsen Årets Franchisetagare av branchorganisationen Svenska Franchiseföreningen. Inte nog med det: en dryg vecka senare fick Pinchos-restaurangen kedjans egen utmärkelse "Restaurant of the Year".

""
Bild. Pinchos

Priset till Erik Stridsberg som Årets Franchisetagare tillkännagavs och delades under Svenska Franchisegalan 27 april.

Juryns motivering till utmärkelsen Årets Franchisetagare:
"Vinnaren har under 2023 kraftigt ökat såväl försäljningen som antalet kunder och snittköp. Därtill ligger man i toppen inom kedjan avseende kundnöjdhet. 
Vinnaren och hens nyckelpersoner har inte bara fokuserat på siffror, utan har även visat en stark förmåga att utveckla och stödja sina medarbetare. Genom att skapa en positiv arbetsmiljö har franchisetagaren inspirerat teamet att sträva efter en bra upplevelse för kunden och bidra till den övergripande framgången för verksamheten.”
"Ett kvitto"
- Jag blev rörd och väldigt glad. Ett kvitto på det man gör är bra. Spelar ingen roll om jag vinner. Att Pinchos nominerade mig känns som en vinst redan, sa Erik Stridsberg i en intervju för Marginalen Bank inför Franchisegalan.

Åter till Skaftö
42-årige Erik Stridsberg är en rutinerad krögare som så sent som förra året öppnade Lunchgaraget på Kuröd. Han har en gång i tiden jobbat på Brygghuset i Fiskebäckskil och även drivit Pelles i Grundsund, och inför säsongen 2024 återvände han till Skaftö som delaktig i driften av Skaftö Golfkrog och Tweed Hotel Skaftö.

Uddevallarestaurangen i franchisekedjan Pinchos driver han sedan 2015.

Sällskap från vinnande företaget på scenen i festkläder
Vid Svenska Franchisegalan delades priser i flera olika kategorier ut. Bland annat utsågs godiskedjan Kandy´z som har butik i bland annat Trollhättan till Årets Franchisekedja.
Bild från Svenska Franchiseföreningen, foto: Greenpix.se

"Restaurant of the Year"
En dryg vecka efter franchise-titeln tog Pinchos Uddevalla hem kedjans egen utmärkelse "Restaurant of the year". I motiveringen pekas bland annat på Uddevallarestaurangens fina utveckling under 2023 både vad gäller försäljning och gästantal, utveckling av sin personal och en miljö som engagerar både gäster och personal.

---7 maj:

24 maj: