lördag 16 oktober 2021

McDonald´s-veteran utsedd till Årets Franchisetagare

Svante Olsson som driver McDonald´s-restaurangerna på Torp och i Munkedal, Trollhättan och Stenungsund har fått utmärkelsen "Årets Franchisetagare 2021".

"Årets franchisetagare har under pandemin 2020 valt att gasa i stället för att bromsa. Han har genomfört kontinuerliga förbättringar och gjort omfattande investeringar, satsat på att utveckla medarbetare samt aktivt stöttat andra franchisekollegor och varit bollplank till franchisegivaren. Han har haft ett enastående resultat trots att verksamheten bedrivs dels nära den norska gränsen, dels i ett stort handelsområde.”, lyder juryns motivering.

Priset är ett i flera olika kategorier, och delas ut av Svenska Franchiseföreningen. Övriga finalister i kategorin var Anders Rikardsson (Electrolux Home i Kalmar) och Rania Youness (Fogarolli i Malmö).

Stängde i centrum 2018
Svante Olsson inledde sin karriär inom McDonald´s 1991 och blev franchisetagare 2007. Han drev tidigare även McDonald´s i Uddevalla centrum men stängde 2018 den restaurangen med hänvisning till för dålig lönsamhet i förhållande till nödvändiga investeringar.
---
Svenska Franchiseföreningen: Grekiska grill & bar är Årets Franchisekedja 2021