tisdag 11 juli 2023

Soltech Energy köper resten av Takorama

2020 köpte Soltech Energy 70 procent av Ljungskileföretaget Takorama. Nu köper den börsnoterade koncernen även resterande del av Ljungskileföretaget.

Porträttbild i kombination med solceller på tak
- Nu får vi ännu bättre möjligheter att vässa vårt solenergierbjudande i kombination med takentreprenad och elteknik. Att vi är en del av Soltechkoncernen ger oss stora konkurrensfördelar och vi ser fram emot fortsättningen tillsammans, säger Takoramas vd Michael Norrby, som grundade företaget 1990.
Bilder: Soltech Energy

Möjligheten att 2023 köpa resterande 30 procent fanns med i affärsuppgörelsen 2020.

Under sin tid i Soltechkoncernen har Takorama transformerats genom att addera solenergilösningar, batterilösningar och elteknik till sin kärnverksamhet inom tak- och tätskikt, skriver Soltech Energy i ett pressmeddelande.

"Stärker transformationsresa ytterligare"
- Takorama har gått från att vara det traditionella takbolaget till att bli ett soltakbolag och har sedan tilläggsförvärvet av Din Elkontakt i våras även djupare kompetens inom elteknik. Jag är därför mycket glad över att vi förvärvar resterande del av bolaget som ett led i arbetet för att stärka deras transformationsresa ytterligare, säger Soltech Energys vd Stefan Ölander.
---13 november: