måndag 3 april 2023

Takorama växer med Kungälvsföretag

Din Elkontakt i Kungälv AB (Dekkab) blir en del av Ljungskileföretaget Takorama och Soltech Energy-koncernen. Takorama blir därmed ett fullservicebolag med ett komplett erbjudande inom tak, sol och elteknik, skriver Soltech i ett pressmeddelande.

De bägge företagsledarna skakar symboliskt hand
Din Elkontakts vd och tidigare ägare Mikael Johansson (t v) och Takoramas vd Michael Norrby.
Bild: Soltech Energy 

Takorama grundades 1990 av vd Michael Norrby och blev 2020 en del av Soltech.

Porträttbild, halvformat
Stefan Ölander,
VD Soltech Energy
Bild: Soltech Energy

- Takorama är ett av alla våra takbolag som framgångsrikt transformerats till att bli soltakbolag. Därför känns det extra roligt att hjälpa dem med ett tilläggsförvärv av ett mycket kompetent elteknikbolag som kommer att skapa stort värde. Jag vill varmt välkomna Mikael Johansson och övriga medarbetare på Din Elkontakt till Soltechkoncernen, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.

Stärker montagekapacitet och solenergikompetens
Din Elkontakt grundades 2011 och är verksamt i Göteborgsregionen. Genom varumärket Yes erbjuder de tjänster inom bland annat avancerad elinstallation, energilagring, elbilsladdning och solenergi med fokus på företagsmarknaden.

Varumärket Yes blir nu en del av Takorama.

Samarbete sedan tidigare
- Vi är väldigt glada över att Soltech hjälper oss att förvärva Din Elkontakt som är ett välskött bolag som vi sedan tidigare har ett nära samarbete med. Nu kan vi ta ytterligare steg mot vår målsättning att erbjuda en komplett anläggning och kunna hjälpa ännu fler kunder med solenergilösningar, energilagring och elbilsladdning, säger Michael Norrby.
---
Soltech Energy: Soltech gör nytt tilläggsförvärv – Din Elkontakt blir en del av Takorama

Dekkabs webbplats

UddevallaNyheter (2020): Börsnoterat solenergiföretag tar över Takorama i Ljungskile