torsdag 27 februari 2020

Börsnoterat solenergiföretag tar över Takorama i Ljungskile

Bild från en Soltech-installation i Hägersten.
Bild: Soltech

Börsnoterade solenergiföretaget Soltech Energy Sweden AB köper 70 procent av takläggningsföretaget Takorama i Ljungskile.

Takoramas VD Michael Norrby säger till Bohusläningen att företaget ska fortsätta som vanligt med takläggning och olika uppdrag men nu också kunna erbjuda kunderna en helhetslösning för att ta upp solenergi.

Märkt ökad efterfrågan
- Vi har de senaste åren upplevt en markant ökning av förfrågningar inom solenergi varpå detta steg är helt naturligt. Vi är säkra på att Soltechkoncernen är rätt koncern för oss att växa i inom solenergi, säger Michael Norrby i ett pressmeddelande.

"Ser stora affärsmöjligheter"

- Vi är glada över att ha kommit överens med Takorama som kännetecknas av ett stort driv och djupt kunnande. Vi ser stora affärsmöjligheter när de nu lägger till solenergi i sitt produktutbud. Att transformera traditionella bolag till solbolag är samhällsnyttigt och en bra affär, säger Soltechs VD Stefan Ölander i pressmeddelandet.

Grundades 1990
Takorama grundades av Michael Norrby 1990 och har idag 17 anställda. Förra året omsatte företaget cirka 30 miljoner kronor.
Samtliga aktier i Takorama värderas till 14,5 miljoner kronor och köpesumman för 70 procent av aktierna är 10,15 miljoner. Under våren 2023 har Soltech rätt att köpa resterande 30 procent av aktierna i Takorama, eller en mindre del av dem.
---
3 april 2023:

11 juli 2023: