tisdag 21 september 2021

Peab bygger badhus även i Kalmar

I Uddevalla bygger Peab just nu nya badhuset Rimnersbadet, och har även fått uppdraget att sköta den kommande renoveringen av Rimnersvallen. Nu är det klart att byggjätten även blir totalentreprenör för bygget av Kalmars nya bad- och friskvårdsanläggning.

Visionsbild för ny bad- och friskvårdsanläggning
Visionsbild för nya bad- och friskvårdsanläggningen i Kalmar.
Bild: ÅWL Arkitekter

Peab har skrivit kontrakt med företaget Kunskapsporten AB som ska äga och driva anläggningen i Snurrom i Kalmar. Kontraktssumman uppgår till 500 miljoner kronor, skriver Peab i ett pressmeddelande.

15 000 kvadratmeter
Den nya bad- och friskvårdsanläggningen kommer bland annat att innehålla familjebad, en simbassäng, två träningsbassänger, en rehabbassäng, gym, spa och restaurang. Totalt rör det sig om 15 000 kvadratmeter bruttoarea. Anläggningen beräknas vara klar sommaren 2025.

Rimnersbadet i Uddevalla blir på 5 400 kvadratmeter och ska bland annat innehålla en uppdelningsbar 50-meters bassäng med tio banor, bassäng för simundervisning, barnbassäng samt hoppbassäng integrerad i 50-metersbassängen.

Flera projekt i landet
Peab har erfarenhet som entreprenör för en mängd badhusbyggen i både Västra Götaland och runt om i landet. Just nu är byggen aktuella i till exempel Kristianstad, Kiruna, Solna och Kävlinge.
---