torsdag 2 april 2020

Peab får bygga nya simhallen

Glada miner vid kontraktsskrivningen för nya simhallen i Uddevalla: Fr v Magnus Wedholm, arbetschef Peab i Uddevalla, Stellan Haraldsson, regionchef Peab, Lars-Göran Johansson, ombud Uddevalla kommun, och Torgny Hübert, projektledare Uddevalla kommun.
Bild: Peab

(Uppdaterad 3 maj)
Peab Sverige AB blir totalentreprenör för bygget av ny simhall på Rimnersområdet.  Projekteringen förväntas vara i full gång hösten 2020, skriver Uddevalla kommun.

Simhallen vid Rimnersvallen ska vara en anläggning för motion, träning och tävling med SM-standard. Anläggningen ska innehålla 50-meters bassäng med 8-10 banor, hoppbassäng, barnbassäng och bassäng för simundervisning som också är lämplig för uppvärmning vid tävling.

Upphandlar flera funktioner
Som totalentreprenör kommer Peab att upphandla arkitekt, konstruktör och installationskonsult.
- Vi kommer naturligtvis att ha nytta av det förarbetet som redan är gjort även om denna byggnad inte kommer att kunna utformas precis som tidigare förslag med anledning av att förutsättningarna inte är de samma, säger kommundirektör Peter Larsson.

"Kommer resultera i en bra produkt"
- Vi är både glada och stolta över att vara utvalda som entreprenör i detta samhällsbyggnadsprojekt som har ett stort intresse i lokalsamhället. Vi går in i samverkansprocessen med en väldigt god känsla av att vår och kommunens organisation kompletterar varandra bra och att det kommer att resultera i en bra produkt, säger Magnus Wedholm, Peabs arbetschef i Uddevalla, i ett pressmeddelande.

Byggt i flera andra städer
Peab har mycket erfarenhet av att bygga badhus, både regionalt i Västra Götaland med Älvhögsborg i Trollhättan och Vara badhus, men även nationellt med ett flertal badhusprojekt runt om i landet. Genom bolagets erfarenheter erbjuder Peab en kompetensgrupp inom badhusbyggnation som bistår med rådgivning och erfarenhetsutbyte till lokala projektorganisationer som ska bygga badhusskriver företaget.

Ska vara klart 2024
Projektet genomförs i två faser där fas ett påbörjas under hösten 2020 med projektering och fastställande av budget för projektet. Fas två omfattar bygghandlingsprojektering, produktion och driftsättning. Målet är att det nya badhuset ska stå klart under vår/sommar 2024.
---
Uddevalla kommun: Totalentreprenör är tilldelad för bygget av ny simhall

Bohusläningen: Totalentreprenör klar för nya simhallen

P4 Väst: Nu är det klart – Peab bygger simhallen