måndag 25 januari 2021

Azelio och Svea Solar i gemensam satsning

Företaget Azelio börjar samarbeta med solcellsföretaget Svea Solar. Bolagen ska gemensamt utveckla minst 18 projekt där Azelios produkt för energilagring ingår.

""
Bild: Azelio

- Jag är stolt över att inleda detta samarbete och är glad över att Svea Solar vill adressera energilagringssegmentet tillsammans med Azelio. Våra lösningar kompletterar varandra perfekt och möjliggör användning av förnybar energi under dygnets alla timmar, säger Azelios VD Jonas Eklind i ett pressmeddelande.

Produktion i Uddevalla
Azelio har cirka 160 anställda med huvudkontor i Göteborg, produktion i Benders lokaler på Fröland i Uddevalla och utvecklingscenter i Göteborg och Åmål.

Företagets energilager lagrar förnybar energi som värme i återvunnet aluminium. Systemet producerar sedan el och värme på efterfrågan, under dygnets mörka timmar och när direkt produktion inte är tillräcklig.

Partner med Ikea
Svea Solar är Sveriges största installatör av solceller, skriver företagen i ett pressmeddelande. Svea Solar är till exempel Ikeas partner i den satsning på försäljning av solceller som möbeljätten inledde 2019.