tisdag 26 januari 2021

Rock och hinderrace i kampen mot psykisk ohälsa

Rockmusik och hinderbanelöpning till förmån för kampen mot psykisk ohälsa. Det blir det på Backamo lägerplats 7 augusti med den nya endagsfestivalen Backamo Rock ´n Run OCR.

Bakom satsningen står bland andra Military Fitness Sweden, som ofta arrangerar OCR (hinderbanerace) vid Backamo. Deltagarna ska kunna både springa eller bara vara publik och lyssna till en rad olika band och föreläsningar om till exempel psykisk ohälsa och mobbning.

"Vi vet vilken glädje och gemenskap som skapas runt våra OCR-lopp. Förväntning och anspänning innan, utmaningen inför hinder och tacksamheten när man får en stöttande hjälpande hand på väg igenom. Den fina gemenskapen med alla deltagare när man andas ut och endorfinet pumpar i kroppen efter loppen. På livets ´hinderbana´ är det helt andra förutsättningar och nu vill vi göra skillnad med Rock n Run OCR för alla de som kämpar och är drabbade på olika sätt", skriver Military Fitness Sweden på Facebook.


"Kultur och aktivitet viktiga grunder"
Håkan Wester på organisationen Suicide Zero är initiativtagare till festivalen, berättar Bohusläningen.
- Jag tror att kombinationen av föreläsningar, musik och träning kan ge energi till människor och samtidigt synliggöra alla som har det tufft mentalt och inte riktigt orkar med. Både kultur och aktivitet är viktiga grunder för bättre hälsa, säger han till tidningen.
---

Läs inlägget på Facebook