söndag 16 juni 2024

Ny Dogpark planeras i Skeppsviken

Uppdaterad 16 juni /
Drygt tre år år efter öppnandet på Helenedalsvägen kan Uddevalla nu få ytterligare en aktivitetspark för hundar i konceptet "Dogpark". Anläggningen planeras vid Oljehamnsvägen i Skeppsviken, snett mittemot bangolf och padelbanor.

Karta med infällda bilder
Området där den nya Dogpark-anläggningen är tänkt att ligga.
Karta: Uddevalla kommun, bilder: Dogpark (från ansökningshandlingar till kommunen)

Samhällsbyggnadsnämnden har nyligen godkänt ett arrendeavtal för marken med bolaget Dogpark Sweden AB, som drivs av Uddevallabon och entreprenören Ramona Byrö.

Dogpark Helenedal
Foto: Jörgen Andersson

Öppnade i Uppsala
När hon öppnade första Dogpark längs vägen mot Bjursjön 2021 var målsättningen redan då att genom så kallad franchising sprida konceptet i landet. Förra året öppnade så en andra anläggning i Uppsala och tidigare i år överlät Ramona Byrö Uddevallaparken till nya franchisetagare för att kunna fokusera ytterligare på spridning av konceptet till fler platser.

Just nu söks franchisetagare bland annat till Trollhättan, Skövde och Göteborg, skriver Dogpark på sin webbplats.

"Mini-Dogpark"
Parken i Skeppsviken är tänkt att bli i ett något mindre koncept anpassat till mer centrala lägen, kallat Mini-Dogpark. Den totala ytan planeras till cirka 3000 kvadratmeter och ska innehålla tre olika parker, ett hundgym samt en yta för grillning vilket möjliggör en social mötesplats året runt för både människor och hundar, skriver bolaget i sin ansökan till kommunen.
 
Femårigt avtal från september
Det nu godkända arrendeavtalet är på fem år från 1 september 2024 och förlängs med fem år i taget om ingen av parterna säger upp det. Avtalet gäller under förutsättning att bolaget också får nödvändiga bygglov för sin anläggning.