lördag 15 juni 2024

Hedin Bil blir Hedin Automotive

Bilkoncernen Hedin Bil byter namn på alla sina anläggningar till Hedin Automotive. Anledningen är en förändring som görs globalt i moderbolaget Hedin Mobility Group.

Logotyp
Bild: Hedin Mobility Group

I Uddevalla finns Hedin Bil med två anläggningar vid Fröland, Hedin Bil Uddevalla som säljer bland annat Kia och Jeep, och Hedin Bil Mercedes Benz. I närområdet har Hedin Bil även anläggningar i Strömstad, Lysekil och Trollhättan. Totalt i landet finns över 100 anläggningar med mer än 2 000 anställda.

Hedin group
Hedin Mobility Group kommer att under 2024 samla all återförsäljarverksamhet under det gemensamma varumärket Hedin Automotive med fokus på enhetlig drift och kundupplevelse, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Bild: Hedin Mobility Group

Moderbolaget Hedin Mobility Group är en av Europas största återförsäljare av fordon. Koncernens återförsäljarnätverk sträcker sig över tolv länder, omfattar mer än 330 anläggningar och representerar fler än 40 fordonsvarumärken.

"Stärker vår position"
Fram tills nu har varje land arbetat under lokala varumärken, men under 2024 samlas all verksamhet under det gemensamma varumärket Hedin Automotive.

"Detta innebär att vi stärker vår position på marknaden och förenklar vår kommunikation, vilket gör det lättare för er kunder att känna igen oss och ta del av vårt breda erbjudande", skriver Hedin Bil på sin webbplats.

"Gemensam vision"
- Vi har kommit långt sedan vår första bilanläggning öppnade 1985 – idag är vi en av de största aktörerna inom retail på den europeiska fordonsmarknaden. När vi nu växer vidare vill vi göra det tillsammans; enade under ett gemensamt varumärke, med delade värderingar, en gemensam vision och ett starkt fokus på det viktigaste vi har - våra kunder, säger Hedin Mobility Groups vd Anders Hedin i ett pressmeddelande.

Namnet finns redan i flera länder
Hedin Automotive finns redan som varumärke i Holland, Belgien, Finland, Schweiz och England. Verksamheter som ännu inte bytt namn på dessa marknader integreras med existerande bolag under varumärket Hedin Automotive.

Bavaria bort - Carstore kvar
Även återförsäljarbolaget Bavaria som bland annat säljer BMW byter namn till Hedin Automotive.

Varumärket Carstore kommer fortsätta verka parallellt med Hedin Automotive på samtliga marknader i rollen som en renodlad aktör inom begagnade fordon, skriver Hedin Mobility Group.
---