måndag 17 juni 2024

Axfood öppnar grossistbutik i Uddevalla

Livsmedelsjätten Axfood öppnar en Snabbgross Club-butik i Herrestad, öppen att handla i även för privatpersoner. Butiken byggs på Kvarnkullevägen vid Tavlegatan i närheten av Mio möbler, skriver Snabbgross i ett pressmeddelande.

Illustration av Snabbgrossbutik
Bild: Snabbgross

Butiken blir cirka 1 800 kvadratmeter stor och inledningsvis skapas upp till 15 nya arbetstillfällen. Målsättningen framåt är att kunna växa och skapa ytterligare arbetstillfällen, skriver företaget.

Portarna är tänkta att slås upp under andra halvåret 2025.

"Mycket intressant marknad"
Porträttbild
Eva Pettersson
Bild: Snabbgross
- Det känns fantastiskt kul att fortsätta expandera och nu täcka ytterligare en del av Sverige där vi hittills inte funnits. Uddevalla och närliggande orter gör detta till en mycket intressant marknad för Snabbgross Club och vi täcker in ett helt nytt upptagningsområde med den nya butiken, säger Snabbgross vd Eva Pettersson.

Grossist för restauranger
Snabbgross ingår tillsammans med Willys, Hemköp, Tempo och många andra kedjor och varumärken i Axfood, och är koncernens grossistverksamhet för restaurangbranschen. I dagsläget finns 31 butiker runt om i landet varav tio i höst kommer att vara Snabbgross Club-butiker där både företagskunder och privatpersoner välkomnas.

Medlemskap krävs
För privatkunder är medlemskap för 299 kronor per år en förutsättning för att få handla hos Snabbgross Club, som enligt företaget erbjuder konsumenten unika produkter och förpackningar som normalt bara säljs till restaurangmarknaden, och lockar med stora inköp till små priser.

Fullastad kundvagn i butik
Kundvagn i Snabbgross-butik
Bild: Snabbgross

90 000 medlemmar
Butikskonceptet har hämtat inspiration från så kallade Warehouse Clubs som enligt Snabbgross rönt stora framgångar på den internationella marknaden. I dagsläget har kedjan fler än 90 000 registrerade medlemmar och den uttalade målsättningen är att fortsätta expansionen, skriver företaget.

Snabbgross Club-butiker finns idag i Jönköping, Luleå, Skövde, Stockholm Enebyängen, Stockholm Gärdet, Sundsvall, Södertälje, Västerås, Växjö och från september även i Halmstad.