tisdag 28 maj 2024

Hilma från Orust kan bli Svensk mästare i konditori

Orustbördiga Hilma Strömberg är en av fem konditorer som kvalificerat sig till final i tävlingen Årets konditor 2024. Vinner hon finalen kan hon även titulera sig Svensk mästare i konditori.

Hilda Strömberg i bagarmössa och bagarkläder
Hilma Strömberg
Bild: Sveriges bagare och konditorer

- Årets konditor har alltid varit något som jag har sagt att en dag ska jag våga söka och prova att ställa upp i. En dröm helt enkelt, säger Hilda Strömberg i ett pressmeddelande från branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer:

- Jag har haft tidigare chefer som tävlat och vunnit och har alltid sett upp till dem och tävlingen i sig. Det som fick mig att söka just i år var nog att jag kände att jag behövde en ny utmaning och att jag nu kan ta hem titeln.

Bor och arbetar i Göteborg
25-åriga Hilda Strömberg utbildade sig i Göteborg där hon idag bor och arbetar som konditor på nyöppnade Clarion Hotell Draken. Hon har varit chefskonditor på Konditor Kampanilen och även arbetat på MrCake i Göteborg.

Tävlade i SM för unga bagare
2020 gjorde Hilda Strömberg sin tävlingsdebut när hon kom till final i SM för unga bagare, där hon slutade på en femteplats. Vann det året gjorde för övrigt Gerlesborgsbördiga Josefine Pagander, utbildad vid Agnebergsgymnasiet i Uddevalla.

Skörmklipp
UddevallaNyheter 10 februari 2020


Final med fyra tårtor, 24 praliner och 20 bakelser
Finalen i Årets konditor äger i år rum på Stockholmsmässan den 7-8 november i samband med Stockholm Food & Wine och Bak & Choklad. Finalisterna ska skapa fyra tårtor, 24 praliner och slutligen 20 bakelser med färskost.

Gruppbild på finalisterna i bagarkläder

Alla fem finalisterna i Årets konditor 2024: Wictor Winqvist, 23 år från Ängelholm, bor i Stockholm och är chefskonditor på Operakällaren, Erik Möller, 36 år från Donsö, bor i Göteborg och är konditor på Clarion Hotel Post, Johanna Rampitsch, 29 år från Nynäshamn, bor i Älvsjö och är konditor på Resarö Paviljongen, Hilma Strömberg, Montadar Kanbar, 27 år från Spånga, bor i Järfälla/Jakobsberg och är konditor och bagerichef på Bullar och Bröd i Stockholm.
Bild: Sveriges bagare och konditorer