Hilma Strömberg |
- Årets konditor har alltid varit något som jag har sagt att en dag ska jag våga söka och prova att ställa upp i. En dröm helt enkelt, säger Hilda Strömberg i ett pressmeddelande från branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer:
- Jag har haft tidigare chefer som tävlat och vunnit och har alltid sett upp till dem och tävlingen i sig. Det som fick mig att
söka just i år var nog att jag kände att jag behövde en ny
utmaning och att jag nu kan ta hem titeln.
Bor och arbetar i Göteborg
25-åriga Hilda Strömberg utbildade sig i Göteborg där hon idag bor och arbetar som konditor på nyöppnade Clarion Hotell Draken. Hon har varit chefskonditor på Konditor Kampanilen och även arbetat på MrCake i Göteborg.
Tävlade i SM för unga bagare
2020 gjorde Hilda Strömberg sin tävlingsdebut när hon kom till final i SM för unga bagare, där hon slutade på en femteplats. Vann det året gjorde för övrigt Gerlesborgsbördiga Josefine Pagander, utbildad vid Agnebergsgymnasiet i Uddevalla.
Final med fyra tårtor, 24 praliner och 20 bakelser
Finalen i Årets konditor äger i år rum på Stockholmsmässan den 7-8 november i samband med Stockholm Food & Wine och Bak & Choklad. Finalisterna ska skapa fyra tårtor, 24 praliner och slutligen 20 bakelser med färskost.
Bild: Sveriges bagare och konditorer