måndag 27 maj 2024

Färdigpantat på Havskuren

Storpantarmaskinen Pantamera Express på Havskuren återvinningscentral kommer att tas bort, skriver Uddevalla Energi i ett pressmeddelande.

Man och liten flicka som pantar vid maskinen.
Bild: Uddevalla Energi / Pantamera, foto: Apelöga

Det är Returpack som tillhandahåller maskinen som har tagit beslutet på grund av sjunkande volymer under en längre tidsperiod. Den främsta orsaken till de minskade pantvolymerna är att butiker i närområdet investerat i liknande maskiner som gör att kunderna har närmare dit med sin pant, skriver det kommunala energibolaget.

3 juni sista dagen
Sista pantdag på Havskuren är den 3 juni. Sedan följer ett arbete med rengöring och service fram till mitten på juni då maskinen planeras att tas bort.

"Vi tycker såklart att det är synd att vi inte kan ha kvar möjligheten att panta på Havskuren återvinningscentral. Men vi är desto gladare att det nu finns flera ställen för storpantare av burkar och PET-flaskor i Uddevalla. Vi tackar alla kunder som pantat hos oss och uppmuntrar alla att fortsätta panta mera!", skriver Uddevalla Energi.

Storpantarmaskinen på Havskuren öppnade för fyra år sedan.

Spara "Årets pantbutik"
En butik i Uddevalla som investerat i en egen storpantarmaskin är ICA Supermarket Spara på Odengatan/Edingsvägen. Butiken fick förra året utmärkelsen "Årets pantbutik" från Pantamera/Returpack för sina pantsatsningar där storpantarmaskinen är en del.
---