onsdag 29 november 2023

Uddevallabutik "Årets Pantbutik"

ICA Supermarket Spara i Uddevalla är en av fem butiker i landet som får utmärkelsen "Årets Pantbutik" av organisationen Pantamera. Genom utmärkelsen får Barncancerfonden 20 000 kronor.

""
Bilder: Pantamera

Årets Pantbutik är en tävling där Pantamera uppmärksammar butiker som jobbar extra engagerat med sina pantstationer, skriver organisationen i sin tidning.

Kunder runtom i landet har nominerat sin favoritbutik. Sedan tog en jury över och läste alla nomineringar för att sedan utse fem vinnarbutiker. Dessa får nu 20 000 kronor vardera att skänka till någon välgörenhetsorganisation.

Storpantarmaskin vid parkeringen
Butikerna nomineras av olika anledningar och får olika utmärkelser, i ICA Supermarket Sparas fall "Årets Stoltaste pantbutik".

Butiken har fått många nomineringar och positiva kommentarer för de tre nya pantmaskiner företaget investerat i. Den ena är en så kallad storpantarmaskin som står ute på parkeringen och där kunderna kan köra fram med bil och stanna alldeleles intill, beskriver Pantamera.

Tog över efter föräldrarna
ICA Supermarket Spara på Odengatan drivs av syskonen Victoria och Oscar Hansson som tog över butiken 2018 när föräldrarna gick i pension. De har valt att skänka sina 20 000 kronor till Barncancerfonden.

- Det kändes som ett naturligt val, som ligger oss varmt om hjärtat. Alla är drabbade på något sätt och barn och cancer hör inte ihop, säger Victoria Hansson till Pantamera.

Uppdrag att öka återvinningen
Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Det ägs  till 50 procent av Sveriges Bryggerier AB, till 25 procent av Svensk Dagligvaruhandel och till 25 procent av Livsmedelshandlarna.

Facebookinlägg från ICA Supermarket Uddevalla:

---
5 december:
Pantamera: Vinnarna i Årets Pantbutik får fler att panta mer