torsdag 30 november 2023

Mat-appar kan bli "Årets initiativ 2023"

De uppmärksammade och flerfaldigt prisade MatGlad-apparna som Hushållningssällsskapet Västra tagit fram kan nu även få utmärkelsen "Årets initiativ 2023".

""
Bild: Hushållningssällskapet

- Att bli nominerad till Årets Initiativ 2023 är ännu ett kvitto på att vi gör skillnad i vardagen för människor som behöver det som mest. Vi är både glada och hedrade, säger Margareta Frost-Johansson, utvecklingsledare Mat och hälsa på Hushållningssällskapet Västra, i ett pressmeddelande.

Familj med flera appar
Priset ”Årets initiativ” delas årligen ut av Forum, en intresseorganisation för idéburna organisationer med social inriktning. I år är Hushållningssällskapet Västra en av tre finalister. Anledningen är de framgångsrika apparna inom MatGlad-familjen.

Det handlar om digitala verktyg som både har förenklat vardagslivet och förbättrat livskvaliteten för väldigt många människor, skriver Hushållningssällskapet.

"En succé"
MatGlad-familjen består i nuläget av fem appar som har tagits fram för och i nära samarbete med de personer som ska använda dem i vardagen. Målet har varit att alla oavsett förkunskaper ska lyckas med att följa ett recept på egen hand.

- Apparna har blivit en succé. Att ta initiativ och makt över sin egen vardag är oerhört viktigt för självförtroende och självkänsla, säger Margareta Frost-Johansson.

Uddevallabo fick kungligt pris
Redan 2017 belönades Hushållningssällskapet Västra med Västra Götalandsregionens folkhälsopris för MatGlad. En av medarbetarna på Hushållningssällskapet som tog emot priset för sitt arbete med appen var Uddevallabon Cecilia Corin.

För ett år sedan belönades hon även med Kungliga skogs- och lantbruksakademiens Silvermedalj för sitt arbete med olika matprojekt.

Vinnaren av Årets initiativ presenteras den 1 december, följt av en ceremoni på internationella frivilligdagen 5 december.
---