måndag 10 februari 2020

De kan vinna SM Unga bagare 2020

Hilda Strömberg (tv) och Josefine Pagander.
Foto: Natalie Greppi/Sveriges bagare och konditorer /
Uppdaterad 18 februari / 
Hilda Strömberg från Orust och Josefine Pagander från Gerlesborg och utbildad på Agnebergsgymnasiet i Uddevalla, är två av nio finalister i SM Unga bagare. Tävlingen avgörs den 11 mars i Göteborg.


Finalisterna ska i finalen visa på hantverksskicklighet, nyskapande och kreativitet genom att skapa bakverk i fyra olika kategorier. De ska även skapa ett skådebröd - en skulptur av bröd, där finalisternas kreativa skicklighet särskilt sätts på prov, skriver arrangerande Sveriges bagare och konditorer i ett pressmeddelande.

Landslagsplats hägrar
Finalisterna tävlar om titeln Svensk Juniormästare och de bagare som placerar sig på första till fjärde plats blir också uttagna till Juniorbagarlandslaget.

Så här presenteras Hilma och Josefine av arrangörerna:
"Hilma Strömberg, född 1999 på Orust och är numera bosatt i Göteborg där hon utbildar sig till bagare och konditor vid Yrgo. På helgerna jobbar hon på Konditori Kampanilen som och har även hunnit med att praktisera på Bullar & Bröd i Stockholm. Hilma är kreativ och har alltid haft ett intresse för att baka, främst gillar hon utmaningen i att kombinera färg, form och smak och skapa något som både är gott och vackert. Det är första gången Hilma tävlar och hon berättar att det är stödet från hennes handledare på utbildningen och hennes egen envishet att utvecklas som tagit henne till final. Hon ser framemot att utmana sig själv och få nya erfarenheter."

"Josefine Pagander, född 1998 i Gerlesborg och bor idag i Uppsala där hon arbetar som bagare och konditor på Leijon Stenugnsbageri. Hon är utbildad vid Yrgo i Göteborg och Restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Agnebergsgymnasiet i Uddevalla. Josefine har tidigare arbetat som konditor på Setterlings Bageri i Fjällbacka och hon har även provat på yrket utomlands och jobbat både i Frankrike och Grekland. Josefine har alltid haft en kärlek för yrket och hon älskar att bakverk och bröd kan skapa så mycket lycka hos människor. SM Unga Bagare har varit i sikte länge, och i år har det blivit dags för Josefine att debutera i tävlingen. Hon inspireras av branschkollegor och andra konditorer men hämtar även inspiration från sociala medier och resor."

"Får testa mig själv"
- Min tanke med deltagandet är att det är en utmaning som kommer vara bra för min utveckling. Jag får testa mig själv och se hur jag kan mäta mig med andra i branschen, säger Josefine Pagander till Bohusläningen.
---
18 februari:
P4 Väst: Bagare från Gerlesborg ska baka halvmetersstaty i SM Unga bagare

11 mars:
UddevallaNyheter: Tidigare Uddevallaelev svensk juniormästare i bakning

28 maj 2024: