onsdag 11 mars 2020

Tidigare Uddevallaelev svensk juniormästare i bakning

Foto: Natalie Greppi/Sveriges bagare & konditorer /

Det blev Josefine Pagander som tog hem titeln svensk juniormästare i bakning.
Josefine är uppvuxen i Gerlesborg och utbildad på Agnebergsgymnasiet i Uddevalla. Idag jobbar hon på Leijon Stenugnsbageri i Uppsala.

- Det här känns helt galet! Det har varit otroligt häftigt och utvecklande att vara med i tävlingen, så att nu vinna alltihop betyder jättemycket. Jag är fortfarande i början av min karriär, så det här blir ett kvitto på att det jag gör håller hög nivå, säger Josefine i ett pressmeddelande.

Josefine tilldelades titeln med motiveringen:
"Med ett tema som avspeglas i former och detaljer såväl i skådebröd, wienerbröd och matbröd i kombination med en ruskigt hög lägstanivå har vinnaren av SM Unga Bagare 2020 levererat smaker som fått juryn på fall – det kommer gå allt annat än utför för årets vinnare i SM Unga bagare”
Tar plats i landslaget
SM-segern innebär också att Josefine är en av dem som får representera Sverige i Svenska Juniorbagarlandslaget, som vunnit en rad VM-guld genom åren.
I finalen som ägde rum i Göteborg 11 mars tävlade även Orustbördiga Hilda Strömberg, som kom på en delad femteplats.

Ska ge uppmärksamhet och inspiration
SM Unga Bagare arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer för att uppmärksamma bagaryrket bland yngre, inspirera alla Sveriges unga bagare till utveckling och för att visa upp det kreativa hantverket bakom bröd.
---
P4 Göteborg: Hilma vill utmana sig själv - debuterar i SM för Unga bagare

8 juni 2022: