onsdag 10 april 2024

Bergman och Ritschard hänger med Winnerbäck

Uppdaterad 11 april /
3 augusti spelar Lars Winnerbäck i Museiparken i Uddevalla, ett av stoppen på artistens stora sommarturné. Nu är det också klart att Amanda Bergman och David Ritschard följer med på turnén och att Uddevalla är en av orterna där Winnerbäck-publiken får se och höra även dessa artister.

Gruppbild på artisterna
Amanda Bergman, Lars Winnerbäck och David Ritschard tar sällskap till Uddevalla i sommar.
Bild från United Stage, foto: Anders Thessing

Helkvällen inleds med en konsert med David Ritschard och hans egna musiker. Därefter utlovas ett knippe låtar från Amanda Bergman innan Lars Winnerbäck med band går upp på scen.

"Stora hjärtan, magiska röster"
- Jag är stolt och glad över att David Ritschard och Amanda Bergman följer med oss i sommar, säger Lars Winnerbäck i ett pressmeddelande:

- David skulle ju varit med i höstas, men mötte väggen. Jag såg honom på Debaser i mars och han var i strålande form. Helt ljuvligt! Amanda var med på A Walk in the Park-turnén 2016, så det blir ett fint återseende. Hon kommer med efterlängtad platta i juni. Stora hjärtan, magiska röster.

Tredje albumsläppet i höstas
David Ritschard släppte i höstas sitt tredje album, Detta har hänt. Skivan samlade de tidigare släppta Rockbotten EP och Duplantis Blues EP tillsammans med ett antal fristående låtar som givits ut sedan genombrottet med Grammisnominerade albumet Blåbärskungen 2021.

Efter en tids frånvaro av hälsoskäl under 2023 är Ritschard nu tillbaka på scenerna.

Frontade Amason
Amanda Bergman började under de mystiska pseudonymerna Hajen och Idiot Wind, och blev senare  frontperson i gruppen Amason, Sedan debuten 2016 har hon hunnit bli lantbrukare, släppt tre album med Amason, vunnit priser, turnerat, startat konsertverksamheten Rockbonden och spelat in en SVT-dokumentär om livet och gården, skriver United Stage i ett nyhetsbrev.

Amanda Bergmans andra album Your Hand Is Forever Checking On My Fever släpps 7 juni på hennes eget  nystartade skivbolag CowCow.

United Stage (nyhetsbrev): David Ritschard och Amanda Bergman är klara som special guests på Lars Winnerbäcks sommarturné