måndag 11 december 2023

Lars Winnerbäck spelar i Uddevalla

Uppdaterad 12 december /
Lars Winnerbäck ger sig ut på en stor sommarturné nästa år där ett av stoppen blir Uddevalla. 3 augusti står han med sitt band på scen i Museiparken.

Porträtt närbild
Lars Winnerbäck
Bild från United Stage, foto: Anders Thessing

Winnerbäck släppte sitt fjortonde studioalbum "Neutronstjärnan" i somras, ett album som under flera veckor var det mest lyssnade i Sverige. På släppet följde en stor arenaturné som på flera orter var helt slutsåld, bland annat på Avicii Arena i Stockholm, Scandinavium i Göteborg och ett publikrekord på SAAB Arena i gamla hemstaden Linköping.

Sommarturnén inleds 5 juli i Kalmar och avslutas 30 augusti på Zinkensdamm i Stockholm. Däremellan stannar han till i förutom Uddevalla bland annat även Göteborg och Halmstad.

"Pang" arrangerar i Uddevalla
Lokal arrangör för spelningen i Uddevalla är Pang, som förra året arrangerade den gemensamma spelningen med Uddevallasönerna Newkid och Thomas Stenstsröm i just Museiparken, berättar Bohusläningen.

- Det här känns jättestort såklart och speciellt för mig att få arrangera då Lars Winnerbäck är en av mina barndomsidoler. Men framför allt känns det stort att Uddevalla kan få vara med på så här stora produktioner, säger Pangs Tobias Johansson till tidningen.

"En plats man vill spela på"
Till P4 Väst säger han att de inte stötte på några större problem i jobbet med att få Winnerbäck till Uddevalla:

- Efter spelningen med Thomas Stenström och Newkid såg de att det gick att göra och att Uddevalla verkar vara en plats som man vill spela på helt enkelt.

10 april 2024: