måndag 5 februari 2024

Teknikmagasinet återuppstår - på nätet

Uppdaterad 6 februari /
4 februari hade alla Teknikmagasinets butiker stängt och på Facebook tackade kedjan kunderna för de 35 år som varit. Nu återuppstår varumärket på nätet genom mobiltillbehörsföretaget PhoneLife AB.

Skärmbild från Teknikmagasinets webbplats
Skärmbild från Teknikmagasinets webbplats

PhoneLife som säljer mobiltillbehör på nätet har förvärvat varumärket Teknikmagasinet och återstartat Teknikmagasinets webbplats.

Enbart e-handel
 - Vi kommer uteslutande att fokusera på e-handel då vi anser att det ligger i varumärkets natur att vara teknikfokuserat och framåtlutat, säger PhoneLifes vd Julius Jansson Sleth i ett pressmeddelande:

- Vi har sedan barnsben starka känslor kopplat till varumärket och tar oss an uppgiften att förvalta det vidare med stor ödmjukhet. För oss var det en självklarhet att återstarta e-handeln med den traditionella logotypen och under sloganen ”meningen med livet”.

""
Bild: PhoneLife AB

Försattes i konkurs
Det var i början på januari som Teknikmagasinet - som bland annat hade butik på Torp - försattes i konkurs då det norska ägarbolaget inte såg någon möjlighet att driva den svenska verksamheten vidare.

Söndagen den 4 februari blev den sista dagen som Teknikmagasinet höll öppet sina butiker.

"Vi hoppas innerligt att våra produkter och vår personal har kunnat bringa glädje och inspiration till ert liv. Trots dagens sorg vill vi fokusera på de positiva minnena och erfarenheterna vi har delat tillsammans. Tack för 35 fantastiska år. Vi önskar er all lycka och fortsatt glädje genom teknik", skrev kedjan på Facebook.

Konkursutförsäljningen i Teknikmagasinets butik på Torp startade strax efter att kedjan försattes i konkurs. Även butiksinredning såldes via företaget PS Auction.
---