måndag 17 februari 2020

Efter konkursen: Teknikmagasinet på Torp blir kvar

(Uppdaterad 18 februari)
Teknikmagasinet på Torp kommer att drivas vidare efter kedjans konkurs.
Detta står klart sedan nya ägarbolaget Ambia Trading Group nu meddelat listan över de butiker som kommer att vara kvar.

Teknikmagasinet försattes i konkurs den 15 januari och drev då 85 butiker i Sverige. I slutet av januari köpte Ambia bolagets lager och inventarier, det helägda norska dotterbolaget med 35 butiker samt rätten att förhandla om fortsatta hyresförhållanden för cirka 50 butiker i Sverige.

Förhandlingar och stängningar
Sedan dess har flera butiker stängts och förhandlingar pågått om vilka butiker som ska drivas vidare i Sverige. Bland annat har butikerna på Nordby i Strömstad och Överby i Trollhättan stängt, skriver Bohusläningen.
Nu är det klart vilka av de 85 butikerna, vid sidan av webbutiken, som nya Teknikmagasinet ska fortsätta att driva, skriver Dagens Handel.
- Nu satsar vi vidare på att bli den självklara destinationen för funtech och andra tekniska lifestyleprodukter, säger kedjans VD Ulrika Göransson till Dagens Handel.

Spridda över landet
Av de 52 butikerna ligger 14 i Stockholmsområdet, 5 i Göteborgsområdet och 2 vardera i Malmö och Linköping. Resten av butikerna är spridda över landet från Luleå i norr till Lund, Kalmar och Helsingborg.
---
Dagens Handel: Klart: Här är butikerna som Teknikmagasinet driver vidare

Dagens Handel: Teknikmagasinet i konkurs

5 februari 2024: