måndag 19 februari 2024

Kommunen ökar potten för elitsponsring

Uppdaterad 2 mars /
Kommunen utökar sin pott för sponsring av idrott på elitnivå med 200 000 kronor, som adderas till den så kallade Elitmiljonen. Sammanlagt sex föreningar finns nu i kommunen som är kvalificerade för elitsponsring. Samtidigt görs dock justeringar så att alla klubbar får 200 000, något som nu påverkar IK Oddevold negativt.

""
Bild: Uddevalla kommun

De sex klubbar som nu elitsponsras av kommunen är IK Oddevold, IK Rössö, Uddevalla Futsal, GF Kroppskultur damer, Hälle IF och Uddevalla Sim.

- Vi är glada över den ökade framgången för Uddevallas sportlag och vi är fast beslutna att stödja alla kvalificerade klubbar på ett rättvist sätt. Genom att utöka ramen för Elitmiljonen visar vi vårt engagemang för att främja idrotten och säkerställa att alla lag har möjlighet att blomstra, säger kommunstyrelsens ordförande Martin Pettersson (SD) på kommunens webbplats.

Sänkt nivå för fotbollen
Samtidigt som den totala potten utökas när fler föreningar kommit upp på elitnivå, sänker kommunen dock den summa som hittills gällt för fotbollsklubbar i elitserie.

Tidigare har stödet varit på 400 000 kronor per år till föreningar med lag i fotbollens högsta serier, men nu ska alla elitlag oavsett sport få 200 000 kronor var, berättar P4 Väst. Det innebär att Oddevold som från 2024 spelar i Superettan får nöja sig med denna summa istället för förväntade 400 000.

IK Rössö beviljades förra året bidrag med 400 000 kronor och eftersom det var ett tvåårsavtal så får klubben dock denna summa även 2024.2 mars 2024: