söndag 5 februari 2023

Rössö får elitsponsring med 400 000

Efter kvalseger förra året spelar IK Rössö i år i Elitettan, Sveriges näst högsta division i fotboll för damer. Kommunstyrelsen har nu beslutat att sponsra klubben med 400 000 kronor i år och lika mycket nästa år.

""
Bild: Pixabay.com

Pengarna tas från en pott som kommunstyrelsen tidigare avsatt till särskild sponsring av just elitidrott.

Kriterierna för elitsponsring är bland annat att verksamheten ska bidra till att öka kännedomen om Uddevalla kommun på en hög nationell eller internationell nivå, ge massmedial uppmärksamhet utanför kommunen och stärka varumärket för Uddevalla kommun.

Ska synas på kläder och i marknadsföring
I åtagandet som IK Rössö gör för att få pengarna ingår bland annat att kommunen är väl synlig som sponsor på match- och träningskläder, att kommunens logotype är väl synlig på klubbens hemsida med länk till uddevalla.se och att kommunen marknadsförs i samtliga matchprogram, affischer, annonser och i andra marknadsföringssammanhang.

Planhyra efter ålder
Positivt för IK Rössös ekonomi är också en förändring 2023 i kommunens avgifter för planhyror. Avgifterna ska beräknas utifrån deltagarnas ålder och inte vilken serie som ungdomarna spelar i, skriver klubben i ett Facebookinlägg.

"Det gör att vi som förening inte längre behöver betala mer i hyra till kommunen, bara för att våra ungdomar (F19-gruppen) spelar i en serie för seniorer", skriver klubben.
---
5 november: