torsdag 12 oktober 2023

Bli Christina Lindberg för en kväll

27 oktober kommer dansbandsgiganterna Lasse Stefanz till Uddevalla och Östrabo. Och precis som i höstturnéns andra städer kommer de att ge en person chansen att sjunga duett i bandets signum "De sista ljuva åren".

Gruppbild
Lasse Stefanz
Bild från 2Entertain, foto: Mattias Johansson

Inför varje spelning i höst ska Lasse Stefanz efterlysa stadens egen ”Christina Lindberg”. Duetten De sista ljuva åren är bandets signum. 1989 slog hiten på Svensktoppen - och stannade i 65 veckor.

- I varje stad ska en ny sångfågel upp på scenen. Det blir häftigt, säger Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson i ett pressmeddelande.

- Christina var bara 19 år när vi spelade in De sista ljuva åren. Lasse Stefanz hade firat 20-årsjubileum, men låten blev som tändvätska för oss alla. Sedan dess har Christina släppt 16 egna plattor och gjort solokarriär, säger Olle Jönsson.

"Vill höra den på alla tänkbara dialekter"
Talangjakten pågår redan, i stad efter stad, på bandets hemsida.

- Jag hoppas och tror att det finns intresse över hela Sverige. Jag har sjungit låten på skånska ett halvt liv. Nu vill jag höra den på alla tänkbara dialekter, till och med på stockholmska, skrattar Olle Jönsson.

Sångaren Olle Jönsson framför en salong full med publik
Bild från 2Entertain, foto: Per Jahnke

Visar en annan sida
Spelningen som dansbandet ska bjuda Uddevallapubliken på är en konsertshow som är tänkt att visa upp en delvis annan sida av Lasse Stefanz. Förutom bandets egna kända låtar finns även covers från Olle Jönssons medverkan i TV-programmet "Så mycket bättre" med i showen.
---20 oktober: