onsdag 11 oktober 2023

Azelio-konkursbo auktioneras ut

I juli försattes energiföretaget Azelio med verksamhet i bland annat Uddevalla i konkurs. Nu auktioneras stora delar av konkursboet ut.

Bild: PS Auction

Det är företaget PS Auction som fått uppdraget och nu inlett auktioneringen.
.
Azelio hade fem verksamhetsställen i Sverige och dessa är nu flyttade till fabrikerna i Uddevalla och Åmål, skriver PS Auction:

"Nu hålls första auktionen i Uddevalla av sammanlagt cirka 6 auktioner från det svenska cleantechföretaget".

Den första auktionen omfattar 161 objekt, bland annat möbler, kontorsutrustning och andra inventarier, produktionsutrustning och elektronik.

""
Arkivbild: Azelio

Kraftverk och lagring
Azelio utvecklade och sålde kraftverk baserade på en stirling-motor som drivs med solenergi och gas, vilket sedan kombinerades med termisk lagring av energi.

I  juni 2022 varslade Azelio 100 av sina anställda om uppsägning, vilket motsvarade cirka halva arbetsstyrkan. Efter slutförda förhandlingar med de fackliga organisationerna stannade siffran vid 55 personer.

Kunde inte säkra finansieringen
Men problemen var inte slut där: ett drygt år senare begärde sig företaget i konkurs. Bolaget hade inte lyckats säkra tillräcklig finansiering för att upprätthålla verksamheten och göra det möjligt att slutföra en tidigare aviserad plan om att ingå ett avtal med en strategisk partner, skrev bolaget då i ett pressmeddelande.

Konkursansökan beviljades av Göteborgs tingsrätt den 19 juli i år.
---