onsdag 26 april 2023

Lasse Stefanz tar konsertshow till Uddevalla

Agnebergshallen först och Berwaldhallen i Stockholm därefter. 27 oktober kommer dansbandsikonerna i Lasse Stefanz till Uddevalla med sin sittande och dansfria konsertshow som varit på en framgångsrik vårturné.

Konsertbild med sittande publik i förgrunden
Bild från 2Entertain, foto: Per Jahnke

När sångaren Olle Jönsson och hans bandkamrater sätter punkt för vårens konsertshower har bandet gått från dansbanor och logar till de mest namnstarka teatrarna och konserthusen på bara några månader, konstaterar evenemangsbolaget 2Entertain i ett pressmeddelande.

Närmast väntar Grammisgalan 3 maj där bandet är nominerat för plattan ”Evergreen”, och 5 augusti blir det en spelning med kunglig glans vid Sollidens slott på Öland.

Porträttbild halvformat
Olle Jönsson
Bild från 2Entertain, foto: Per Jahnke
Första dansbandet i Berwaldhallen
En föreställning 12 oktober i Ibsenhuset i norska Skien inleder en höstturné som även innefattar att Lasse Stefanz blir första dansbandet att få spela på Berwaldhallen i Stockholm

- Det tycker jag känns fantastiskt, säger Olle Jönsson.

Egna låtar och covers från Så mycket bättre
Även om Lasse Stefanz tidigare gjort en eller annan konsert är det blott ett fåtal, sett till 55 långa dansbandsår. Konsertshowen är den första som visar upp Lasse Stefanz repertoar, i kombination med Olle Jönssons covers från höstens "Så mycket bättre" i TV4.

Visar ny sida av gruppen
Producenten Janne Andersson sa i ett pressmeddelande inför vårturnén att musikföreställningen ska visa en ny sida av gruppen:

- Lasse Stefanz har släppt plattor, singelhits, souvenirer, t-shirts, till och med rött vin, och det gör mig fascinerad. Bandet har haft stor betydelse för vår samtid. Lasse Stefanz hitlåt ”Leva tills jag dör” har till och med inspirerat titeln på en ny biofilm i höst. Med en så lång karriär finns det mycket spännande stoff. Nu får vi visa upp Sveriges största band på ett nytt sätt.


12 oktober: