söndag 11 december 2022

Trots publiksuccén: "Baggetofta" får vila 2023

Publiksuccé med två utsålda föreställningar till trots - det blir ingen "Baggetofta" på Gustafsberg 2023. Det meddelar artisten och en av upphovsmännen Tobias Marcel.

Montage med Gustafsberg i bakgrunden och halvbild på Tobias Marcel med gitarr i famnen
Bild Gustafsberg: Uddevalla kommun
Bild Tobias Marcel: Provolo Media

- Det är flera olika orsaker men det viktigaste är att vi inte vill att detta ska bli en för stor börda för alla oss inblandade, säger han till UddevallaNyheter.

Sköts fram tre gånger
Baggetofta - en gammal benämning på Gustafsberg - berättar Uddevallas historia genom nykomponerad musik och text. Flera lokala artist- och kulturpersonligheter har varit involverade, bland andra sångerskan Kim Kärnfalk.

Premiären skulle ägt rum redan i maj 2020 men fick skjutas fram tre gånger på grund av pandemin. I maj i år kunde dock två utsålda föreställningar genomföras.

Siktar på 2024
Trots framgången med dessa föreställningar har ensemblen nu tagit beslutet att vila 2023 men med comeback 2024 i sikte.

- Det är viktigt att detta är lustbetonat under alla faser och just nu känner jag att tiden inte riktigt finns för att kunna göra det så bra som jag vill, för mig och för alla inblandade, säger Tobias Marcel:

- Då är det bättre att satsa på 2024 och få 2023 på oss att slipa på föreställningen och göra det i sådan takt att glädjen finns med oss hela tiden. Vi gör ju detta vid sidan om våra vanliga arbeten och det är ibland utmanande.
---

UddevallaNyheter: Baggetofta flyttas fram till nästa år