söndag 9 augusti 2020

Baggetofta flyttas fram till nästa år

Bildkollage med vy över Gustafsberg plus artistbilder.
Bilder: Uddevalla kommun, Staffan Löwstedt, Rob Nasty, Mattias Andersson, Robin Rösehag


Musikföreställningen Baggetofta flyttas åter fram, denna gång till nästa år.

"Hela ensemblen är väldigt ledsna över att inte få spela föreställningen detta året. Vi har alla arbetat hårt med att ge er i publiken en härlig upplevelse och luften går lite ur en när det blir på detta sättet, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande och på Facebook:

"Vi är dock alla inställda på att ta nya tag 2021 och genomföra Baggetofta. Vi ska till och med ta till vara på denna tiden och göra allt ännu lite bättre. Vi tror stenhårt på Baggetofta och längtar efter att få träffa er".

Om Uddevallas historia
Baggetofta är en föreställning om Uddevalla, dess historia och människor och skulle ursprungligen spelats 1-2 maj i år på Gustafsbergs badrestaurang. Bakom satsningen står bland annat musikern Marcel (Tobias T Johansson) och bland medverkande musiker och skådespelare finns till exempel Kim Kärnfalk och Marcus Blomgren.

"Jisses vad fel vi hade"
Föreställningen flyttades först fram till september på grund av coronasituationen men nu tvingas arrangörerna alltså till en ny flytt, denna gång till 7 och 8 maj 2021:

"När vi flyttade förställningarna första gången var vi övertygade att allt skulle vara över i september. Jisses vad fel vi hade. Nu förstår vi att det kommer ta mycket längre tid än vi hoppats innan rekommendationerna kommer ändras från 50 personer till större sällskap. Så vi har inget val."

Biljett nästa år eller pengar
De inplanerade föreställningarna var i det närmaste slutsålda och köpta biljetter gäller till nästa år, skriver arrangörerna på Facebook. Där finns även information om någon istället vill ha sina pengar tillbaka.
---UddevallaNyheter: Baggetofta - artistprofiler i storsatsning på Gustafsberg

3 mars 2021: