onsdag 14 december 2022

Ryds Glas köper glasmästeri i Lysekil

Glasmästeribolaget Ryds Glas som har verksamhet i bland annat Uddevalla köper Jagefeldts Glasmästeri i Lysekil.

Glasmontörer i arbete i gatumiljö i stad
Bild (ej Lysekil): Ryds Glas

Glasmästeriet blir en del av Ryds Glas den 2 januari, skriver glasbolaget i ett pressmeddelande.

- Förvärvet ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi som innebär att vi ska fördubbla vår omsättning till 2025, dels genom organisk tillväxt, dels genom förvärv. Med Jagefeldts Glasmästeri i familjen stärker vi vår position och närvaro ytterligare på Sveriges västkust. säger VD Roger Persson.

Drivs i tredje generationen
Jagefeldts Glasmästeri AB är ett familjeföretag som funnits i 21 år och idag drivs i tredje generationen.

- Jag är mycket glad över att vårt bolag blir en del av Ryds Glas som också är ett familjeägt bolag, säger nuvarande ägare Henrik Jagefeldt:

- Det kommer att bli skönt att bli en del av ett större bolag med kollegor i hela landet. Dessutom känns det fint att fortsätta vara lokal men samtidigt få fördelarna som kommer med att vara ett stort nationellt bolag med kompetens inom alla delar av glasbranschen.
.
Del av område Trestad
Glasmästeriet i Lysekil blir en del av Ryds Glas verksamhetsområde Trestad där bolaget har verksamhet sedan tidigare i Uddevalla (Herrestad), samt i Trollhättan och Vänersborg.

I januari kommer Ryds Glas att finnas på 61 olika orter runt om i Sverige från Ystad i söder till Luleå i norr, och ha ungefär 600 medarbetare.
---
Ryds Glas: Ryds Glas växer och etablerar sig i Lysekil