torsdag 24 november 2022

Preem köper återvunnen olja från Enviro

Uddevalla-aktuella däckåtervinningsföretaget Enviro får en order från Preem på så kallad pyrolysolja. Ordern är värd två miljoner kronor.
Däckklipp
Däckklipp för återvinning.
Bild: Enviro

Drivmedelsbolaget ska testa hur väl oljan lämpar sig för framställning av olika biobränslen. Testerna kommer att ske vid Preems anläggning i Lysekil som sedan tidigare har beviljats tillstånd för att genomföra produktionstester av just pyrolysolja.
Porträttbild i halvformat
Thomas Sörensson
Bild: Enviro

"Stöd för vår expansion"
- Den här ordern är mycket viktig för oss eftersom den innebär ännu en bekräftelse på den kommersiella potentialen i vår olja och vår återvinningsteknologi. Att en stor aktör inom oljebranschen på vår egen hemmamarknad tar det här steget ger viktigt stöd för såväl vår svenska som internationella expansion, säger Enviros vd Thomas Sörensson i ett pressmeddelande.

Den aktuella pyrolysoljan kommer att framställas vid Enviros anläggning i Åsensbruk i Dalsland där Enviro utvinner bland annat olja ur uttjänta fordonsdäck med hjälp av sin egenutvecklade och patenterade återvinningsteknologi.

Bygglov på Lillesjö
Enviro beviljades nyligen bygglov för en anläggning på Lillesjö som ska kunna återvinna upp till 60 000 ton däck per år.
---