onsdag 23 november 2022

Blomsterlandet tar över Blomsterlandet

Blomsterlandet på Kuröd får vid årsskiftet nya ägare. Det är den rikstäckande kedjan med samma namn som tar över det anrika familjeföretaget.

""
Bild: Blomsterlandet (kedjan)

- Vi är stolta över att ha fått möjligheten och förtroendet att få ta över denna fina verksamhet som varit dominerande i Uddevalla-regionen under så lång tid, och som varit en del av vår start och vår historia, säger kedjan Blomsterlandets försäljningschef Patrik Lindgren i ett pressmeddelande.

Porträttbild i halvformat
Patrik Lindgren
Bild: Blomsterlandet (kedjan
- Vi hoppas kunna bidra med tillgång till digitala redskap och kedjekunskap som kan utveckla en redan bra butik till att klara framtida utmaningar ännu bättre, säger Patrik Lindgren vidare.

Blomsterlandet i Uddevalla blir den 64:e butiken i kedjan Blomsterlandet, som även bedriver online-handel.

Drivs i fjärde generationen
Blomsterlandet grundades redan 1912 av Ida och Emanuel Gustafsson under namnet Kuröds handelsträdgård. De bedrev torghandel, odlade och sålde växter och grönsaker, berättar företaget på sin webbplats.

Sonen Harry tog över och i mitten av 60-talet hans son Bernt under vilkens ledning verksamheten fick delvis ny inriktning, ny plats och sitt namn Blomsterlandet.

Idag drivs Blomsterlandet i Uddevalla av döttrarna Anneli Hansson och Annica Svanberg.

- Vi har kommit fram till att det ska sluta med oss. Vi är fjärde generationen och det var dags nu. Vår pappa ville vara med och se hela processen så det var en stor anledning till att det blev nu, berättar Anneli Hansson för Bohusläningen.

Behåller fastigheten
Fastigheten där Blomsterlandet även fortsättningsvis kommer att finnas ska fortsatt ägas av systrarna, berättar Bohusläningen.
---21 januari 2023: