lördag 30 oktober 2021

Oskar Revelj förlänger med belgiskt lag

Cyklisten Oskar Revelj från Uddevalla har förlängt sitt kontrakt med det belgiska laget FlandersColor Galloo Team.
- Jobbet jag gjorde för laget i sommar har givit mig ett nytt kontrakt som jag är mycket nöjd med, säger Oskar i ett pressmeddelande.

Oskar Revelj på cykeln i sin belgisk lagdräkt, havet i bakgrunden.
Foto: Niklas Revelj

- 2022 är jag förstaårsjunior vilket innebär att det blir tuffare och längre tävlingar, och att jag kommer att få många fler möjligheter att tävla i Belgien.

FlandersColor Galloo har i många år jobbat med att utveckla ungdomar inom landsvägscykling och har på senare år gett ungdomar från andra länder möjligheten att bli en del av laget. Oskar Revelj, som till vardags tävlar för Vänersborgsklubben CK Wänershof, skrev kontrakt 2020 och gjorde debut under 2021.

- Eftersom jag bara fick två chanser att tävla i Belgien i år så var pressen ganska stor att göra bra lopp för laget och visa att jag klarar av att tävla i Belgien med mycket tufft motstånd, säger Oskar.

Till Riksidrottsgymnasiet i Skara
Förutom satsningen i Belgien och den svenska tävlingssäsongen har Oskar flyttat hemifrån och bor numera i Skara där han pluggar vid Riksidrottsgymnasiet.
---