fredag 6 augusti 2021

Belgien-debut för Oskar Revelj

Nu har cyklisten Oskar Revelj från Uddevalla debuterat med sitt belgiska lag FlandersColor Galloo Team. Det skedde i loppet Triptyque Ardennais Cadet som gick över fyra etapper i belgiska Ardennerna den 31 juli-1 aug.

Närbild på Oskar Revelj på cykeln och klädd i belgiska lagets dress
Oskar Revelj i sitt belgiska lag.
Foto: Privat

- Äntligen har jag fått debutera med FlandersColor Galloo Team och fått träffa mina teamkompisar, säger Oskar Revelj i ett pressmeddelande.

Oskar hade som uppgift under tävlingen att hjälpa och skydda en av sina lagkompisar att lyckas i sammandraget. Trots att Oskars främsta uppgift var att jobba för laget så placerade han sig som 68 av 112 startande i sin första tävling i Belgien.

FlandersColor Galloo Team har sin bas i Wevelgem nära gränsen till Frankrike. Laget har jobbat med att utveckla ungdomar inom landsvägscykling under många år i Belgien och har på senare år gett ungdomar från andra länder möjligheten att bli en del av laget.

Här hemma i Sverige tävlar Oskar Revelj för Vänersborgsklubben Wänershof CK, och det var i slutet av förra året som han också skrev kontrakt med FlandernsColor Gallo Team. Debuten i Belgien har dock dröjt på grund av pandemin.

Nästa tävling i Belgien för Oskar blir en ny fyradagars tävling 19-22 augusti, West Vlaanderen cycling tour.
---