torsdag 19 november 2020

Oskar Revelj cyklar in i belgiskt ungdomslag

Halvbild på Oskar Revelj i FlandersColors tröja.
Bild: Privat /

Cyklisten Oskar Revelj från Uddevalla har tecknat kontrakt med det belgiska laget FlandersColor Galloo Team.
- Tanken är att jag ska åka till Belgien i perioder och tävla med dem, säger Oskar Revelj i ett pressmeddelande.

Han tävlar i Sverige annars för Vänersborgsklubben CK Wänershof, och har tidigare varit medlem i Uddevalla CK där han tävlade i MTB med stor framgång.

Nu är det främst landsvägscykling som gäller där 2020 varit ett mycket framgångsrikt år för 15-årige Oskar. Han tävlar i klassen 15-16 år och har placerat sig i toppen i nästan alla tävlingar. Årets höjdpunkt var en tredjeplats och bronsmedalj vid Svenska Mästerskapen i Stockholm i augusti.

FlandersColor Galloo Team har sin bas i Wevelgem nära gränsen till Frankrike. Laget har jobbat med att utveckla ungdomar inom landsvägscykling under många år i Belgien och har på senare år gett
ungdomar från andra länder möjligheten att bli en del av laget.

"Otroligt stolt"
FlandersColor Galloo Team tog kontakt med Oskar efter att han mailat dem sina meriter och sina tankar om hur han vill utvecklas inom cyklingen.

- Jag är otroligt stolt över att få köra för FlandersColor Galloo Team och hoppas att jag får möjlighet att tävla mycket i Belgien. Där är cykel en mycket stor sport och det kommer att ge mig en unik möjlighet att utvecklas i min idrott.

Svenskt sällskap i åldersklassen över
- Det är bara jag från Sverige som ska köra i 15-16-års klassen för laget. Men i juniorlaget med åldrarna 17-18 år finns tre svenskar med som jag känner så jag hoppas att det blir några gemensamma samlingar med dom också, säger Oskar.
Förutom äventyret i Belgien satsar Oskar Revelj hårt på att nästa år komma in på riksidrottsgymnasiet i Skara.
Bild: Privat

Oskar Revelj på sin cykel bredvid ettan och tvåa vid SM.
Oskar Revelj ( till höger) efter SM-bronset i Stockholm i augusti.
Bild: Privat
---

31 maj 2021: