måndag 31 maj 2021

Premiär för Oskar Revelj i belgiska laget

Nu har cykeltalangen Oskar Revelj från Uddevalla utlandsdebuterat för sitt belgiska lag FlandernsColor Gallo Team. Premiären i den danska tävlingens P15-16-klass i helgen slutade med en nionde plats i ett startfält med över 50 cyklister.

Oskar Revelj på sin tävlingscykel i belgiska lagets cerise-blå dress, med gult blomsterfält i bakgrunden.
Helgens tävling avgjordes på små slingriga vägar i området runt Slagelse söder om Köpenhamn.
Foto: Niklas Revelj

- En mycket bra start på mitt utlandsäventyr men tanken är att jag ska åka till Belgien i perioder och tävla med laget, säger Oskar Revelj i ett pressmeddelande.

Chans för utländska ungdomar
Här hemma i Sverige tävlar Oskar Revelj för Vänersborgsklubben Wänershof CK, och det var i slutet av förra året som han också skrev kontrakt med FlandernsColor Gallo Team. Det belgiska laget har jobbat med att utveckla ungdomar inom landsvägscykling under många år och har på senare år gett ungdomar från andra länder möjligheten att bli en del av laget.

Nästa tävling för Oskar Revelj är en ny tävling i Danmark den 6 juni och sedan är det SM i landsväg den 13 juni i Uppsala.

Klunga av cyklister på smal väg mellan två gröna ängsfält.
Oskars klass P15-16 cyklade över 55 kilometer i strålande sol och med en snittfart på över 41 km/h. I spurtuppgörelsen hade Oskar mycket kraft kvar och rullade över mållinjen på en nionde plats.
Foto: Niklas Revelj
---
TT/Ela: Talangens fina formbesked - i utlandspremiären

UddevallaNyheter: Oskar Revelj cyklar in i belgiskt ungdomslag