söndag 30 maj 2021

Ny padelhall ska byggas vid Bången

Uppdaterad 31 januari 2022 /
Till vintern kan en ny padelhall stå klar i Uddevalla. Den ska byggas på Herrestads-Svenseröd vid infarten till Bången, berättar Bohusläningen.

""
Bild: Pexels.com

Bakom satsningen står Daniel Möller och Oscar Bergh som idag driver Padelborgen i Hunnebostrand och Alingsås. Nya anläggningar är också på gång i Mora och Vara.

- Vi ser att det finns ett stort intresse för padel i Uddevalla. Efterfrågan är enorm, säger Daniel Möller till Bohusläningen.

Samhällsbyggnadsnämnden beviljade bygglov för anläggningen vid sitt sammanträde 11 maj.

Klar i februari 2022
Den nya hallen byggs av Tomas Grävare AB och blir 2 400 kvadratmeter med  sex dubbelbanor, två enkelbanor, relaxavdelning och lounge, berättar företaget i ett Facebook-inlägg. Beräknad invigning är i februari 2022.

Utomhusbanor i Skeppsviken
I Uddevalla finns sedan tidigare padelhall på Kuröd som drivs av föreningen Uddevalla Tennis & Padel (UTK) och på Lillesjö där hallen drivs av PLX Padel Uddevalla.

Förutom tillskottet på Bången kan ännu flera vara på gång. Uddevalla Tennis & Padel har tidigare aviserat intresse  att bygga i anslutning till sin tennishall på Fjällvägen.

Planer finns också på tre utomhusbanor i Skeppsviken, där samhällsbyggnadsnämnden vid sitt sammanträde 15 april sa ja till ett arrendeavtal för den aktuella marken.

Invalda i Riksidrottsförbundet
Det exploderande intresset för padelsporten märks nu också på nationell organisationsnivå - på söndagen valdes Svenska Padelförbundet in som medlemmar i Riksidrottsförbundet. Detta samtidigt som många andra sporter fick avslag.
---RF/Sisu: Padel och islandshäst välkomnas som nya medlemmar

31 januari 2022:
Facebookinlägg från Tomas Grävare AB:

26 oktober 2022: