söndag 24 oktober 2021

Efter Newkid - även Thomas Stenström intar Avicii Arena

Uppdaterad 20 december /
För bara några dagar sedan tillkännagavs att Newkid spelar i Avicii Arena - f d Globen - 22 januari. Nu står det klart att även Thomas Stenström intar samma arena 1 april.

Aristbild på Thomas Stenström i komposition med bild på Avicii Arena.
Bilder: All Things Live

Inom loppet av mindre än tre månader står alltså två Uddevallasöner och just nu två av landets populäraste artister på en av de största och mest prestigefyllda arenorna i landet.

"Helt nockad"
"Jag är helt nockad" säger Stenström själv i ett pressmeddelande och säger att arenaspelningen är en milstolpe och början på något nytt.

- Jag kommer ta i så mycket så att jag går av. Det blir extra allt rakt igenom, säger han.

Thomas Stenström har trots pandemin haft ett minst sagt händelserikt år, konstaterar arrangören All Things Live. Stenström har haft stora framgångar med singlarna ”Det är nog aldrig för sent för oss två”, ”Nätterna” och ”Hej Hallå”, och är aktuell med albumet ”Spring baby spring”. Under hösten får vi även se honom som en av deltagarna i TV4:s Så Mycket Bättre.

Pressbild på Newkid, närbild
Bild: All Things Live
I samma TV-program gjorde Newkid - Alexander Ferrer - succé under förra hösten och vinterns upplaga.

Förra året släppte han sitt tredje album Mount Jhun som snabbt gick in på albumtopplistan och innehåller superhiten och P3 Guld-nominerade låten ”Kanske var vi rätt bra ändå”. Året noterade även två Grammisnomineringar till Årets Artist och Årets Pop.

"Har inte sparat in på något"
- Jag känner mig väldigt ödmjuk inför uppgiften att göra min första arenaspelning och har därför inte sparat in på något. Jag har drömt om och visualiserat den här kvällen väldigt länge och hoppas att vi kan fira och känna det tillsammans, säger Newkid i pressmeddelandet om sin spelning:

- Jag är alltid mest fokuserad när jag gör något som kittlas lite i magen och det här är ju minst sagt inget undantag.

Nytt album släpps
Den 21 januari släpper Newkid sitt fjärde studioalbum. Den andra singeln från detta kommande album släpptes 29 oktober, "Ingen luft mellan oss".

Turné direkt efter arenaspelningen
19 mars inleder Newkid en turné med samma spelning som han ska göra i Avicii Arena. Första platsen som får besök är Vara konserthus.

20 december:

23 december: