lördag 23 oktober 2021

Dalsländsk yoghurt till hela landet genom avtal med Lidl

Hittills är det bara grillosten som fått nationell spridning, men nu kommer yoghurt från Färgelandamejeriet Dalsspira att säljas över hela landet. Det sker genom ett avtal med Lidl och ingår i en satsning på fler svenska produkter i kedjans sortiment.

Förpackningar med de två nya yoghurtsorterna.
Bilder: Lidl Sverige

- Det känns bra att möta våra kunders efterfrågan av ännu fler svenska produkter och samtidigt ge Dalsspira mejeri möjligheten att nå hela Sverige. Det är en perfekt match, säger i ett pressmeddelande Robert Stekovic, kommersiell direktör vid Lidl Sverige.

"Gör oss stolta och glada"
- Att få samarbeta med Lidl gör oss både stolta och glada. Nu får för första gången konsumenter i hela landet möjlighet att pröva våra nya, goda yoghurtsorter tillverkade av mjölk från Dalsland, säger Dalsspiras VD Malin Jakobsson.

Det lokala men numera börsnoterade Dalslandsmejeriets produkter säljs i Bohuslän, Dalsland samt Trollhättan och Vänersborg av flera av de stora livsmedelskedjorna. Företagets grillost som uppmärksammats som "Bäst i test" i Aftonbladet finns i hela landet.

Nya smaker framtagna för Lidl
I hela landet kommer även de två yoghurtsorterna Hallon och Päron/Vanilj att finnas. De har tagits fram exklusivt för samarbetet med Lidl, som har cirka 200 butiker i landet. 

"Lidl är en ny kund för Dalsspira och de är de första som tagit in Dalsspiras yoghurt på en nationell bas. Lyckas det väl kan yoghurten vara en dörröppnare för ytterligare produkter hos Lidl för Dalsspira mejeri", skriver mejeriföretaget i ett aktieprospekt.

"Omfattningen av samarbetet är svår att uttala sig om då Lidl är en ny kund för Dalsspira och yoghurten är ny på nationell marknad", skriver Dalsspira i ett tidigare pressmeddelande om samarbetet.

Vann upphandling om mjölk
Tidigare i år vann Dalsspira en upphandling av mejeriprodukter till Dalslandskommunerna med start juni 2022. Dalsspira har sedan tidigare levererat mjölk i 1 liter till kommunerna men kommer nu att utvidga med mjölk i 10 liter till skolor, samt yoghurt och grädde.
---