söndag 26 september 2021

Uddevalla gymnasium kan bli Årets Transportskola

Sju gymnasieskolor i landet har i år chansen att få utmärkelsen Årets Transportskola. En av dem är Uddevalla Gymnasieskola.

Gruppbild på pristagare där en har en blomsterbukett i famnen.
Så här såg det ut förra året då Oscarsgymnasiet från Oskarshamn tog hem utmärkelsen.
Foto: Curt-Robert Lindqvist / TYA

Alla sju skolorna utmärker sig när det kommer till utbildningskvalitet och nytänkande, skriver Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA) i ett pressmeddelande.

Det är TYA som för sjunde året i rad arrangerar tävlingen, som ska uppmuntra utbildningarna att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare.

"Förebilder"
"De skolor som får utmärkelsen ser TYA som förebilder när det gäller att utveckla unga att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket. Priset går till den skola som verkligen gör skillnad", skriver TYA.

Förutom elever kan åkeri, skolledare, föräldrar och andra intressenter nominera skolor till utmärkelsen. En nomineringskommitté sållar sedan bland bidragen och till sist utses en vinnare av juryn, som består av representanter för Svenska Transportarbetareförbundet och Biltrafikens Arbetsgivareförbund.

Vinnaren presenteras på konferensen Transportkompetens den 6 oktober.

Östraboelev till Yrkes-SM
Den skola som vinner får förutom ära och diplom även friplats för en elev att tävla på Yrkes-SM i Växjö 2022. Här har Uddevalla Gymnasieskola sedan tidigare en plats säkrad genom eleven Edwin Hansson som kvalificerat sig genom seger i en av tre kvaltävlingar nyligen.
---7 oktober:

30 augusti 2023: