torsdag 15 juli 2021

Varner bygger ut sitt jättelager - Peab bemannar från Uddevalla

Norska klädes- och modekoncernen Varner ska bygga ut sitt redan mäktiga centrallager och logistikcenter på Trestad Center i Vänersborg. Uppdraget har gått till Peab som ska bemanna projektet bland annat från kontoret i Uddevalla.

Huvudentré, perspektiv från nordost.
Illustration: Contekton Arkitekter Fyrstad AB

Utbyggnationen är på 19 000 kvadratmeter och innefattar lagrings-, hanterings- och personalytor. Det nya logistikcentret kommer att möjliggöra fler arbetstillfällen och bidra till utvecklingen i Vänersborg, skriver Peab i ett pressmeddelande.

1 400 butiker i sex länder
Varner är en norsk familjeägd företagsgrupp som förfogar över kedjorna och varumärkena Cubus, Dressmann, Dressmann XL, Bik Bok, Carlings, Volt, Urban, WOW, och Levi’s Store. Gruppen har cirka 11 000 anställda och 1 400 butiker i sex länder.

Varners nuvarande anläggning i Trestad Center är på cirka 50 000 kvadratmeter. Den började byggas 2014, var i full drift några år senare och ersatte då sex separata lageranläggningar i Norge och Sverige.

2019 öppnade Varner också en outletbutik med lagerutförsäljning i en del av lagerbyggnaden.

Perspektiv från nordväst.
Illustration: Contekton Arkitekter Fyrstad AB

- Syftet med utbyggnaden är att öka vår kapacitet för den allt ökande onlinehandeln, men även att ge våra butiker bättre service, säger Anders Eriksson, Supply Chain Director på Varner AS.

Porträttbild Magnus Wedholm
Magnus Wedholm, Peab
Bild: Peab

Bemannar från Trollhättan och Uddevalla

- Vi ser en god efterfrågan på effektiva lager- och logistikfastigheter i attraktiva lägen och är därför glada över att kunna utveckla detta logistikprojekt. Peab bemannar projektet från våra två kontor i Trollhättan och Uddevalla så den lokala närvaron kommer att bli en stor styrka i detta projekt, säger Magnus Wedholm, biträdande regionchef Peab.


10 mars 2024: