onsdag 14 juli 2021

Linus blev branschprofil på Instagram

Familj och vänner tyckte att maskinföraren Linus Josefsson från Uddevalla la ut lite väl många bilder på grävmaskiner på sitt privata Instagramkonto. Så han startade kontot "hillbiillyoperator" riktat mot likasinnade, och har på ett år blivit något av en Instagramprofil i gräv- och anläggningsbranschen.

Linus Josefsson i arbetskläder vid släp märkt med namnet på hans Instagramkonto
Foto: Peter Holgersson / Swecon

Idag har kontot drygt 2 000 följare och antalet ökar hela tiden, berättar företaget Swecon som är återförsäljare av maskiner och anläggningsutrustning från Volvo.

Via kontot får följarna inte bara inblick i Linus utmaningar i jobbet, de blir även utmanade själva. I "#needlechallenge" skulle man till exempel med grävmaskinen försöka sticka en tunn sticka genom ett litet synålshuvud. På en video syns hur Linus relativt enkelt fixade det.

- Haha, filmen är lite redigerad. Det tog faktiskt tio minuter - och det känns som att jag hade tur som lyckades. Men det är kul med utmaningar, jag tror man blir bättre i jobbet av att utmana sig ibland, säger Linus till Swecon.

Bytte till Ljungskile Entreprenad
28-årige Linus Josefsson är uppvuxen med maskiner. Hans pappa körde entreprenadmaskiner innan han sadlade om till lastbilschaufför. Linus morbror Jan Karlsson grundade 1993 Ljungskile Entreprenad, LEAB, ett företag som Linus bror Johan tog över för fyra år sedan och som Linus då började jobba för.

- Jag jobbade på ett annat entreprenadföretag då men brorsan tvingade mig att börja här, berättar en skrattande Linus för Swecon.

Linus Josefsson på arbetsplats i arbetskläder med sin grävmaskin bakom sig.
Foto: Peter Holgersson / Swecon

Ett stort projekt som han varit anlitad för är det pågående bygget av Karlatornet på Lindholmen i Göteborg, som med 245 meter ska bli Nordens högsta byggnad och bland annat inrymma 594 lägenheter.

- Ett intressant och omväxlande jobb, särskilt som det är så många som är nyfikna på projektet, säger Linus.
---