lördag 26 september 2020

Återvinningsstation på Bleket tas bort

Återvinningsstationen på Stenbocksvägen, med förskolebyggnad långt i bakgrunden
Foto: Jörgen Andersson /

Uppdaterad 29 september /
Återvinningsstationen på Stenbocksvägen på Bleket tas bort 1 oktober. Därefter hänvisar Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) bland annat till stationen vid ICA Supermarket på Odengatan/Edingsvägen.

Anledningen till att stationen på Stenbocksvägen tas bort är att ytan ska bebyggas, skriver FTI i ett pressmeddelande.

"Väldigt tråkigt"
- Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och därför är det väldigt tråkigt när en återvinningsstation måste stängas. Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning på våra andra återvinningsstationer, säger FTI:s regionchef Mia Steinbach i pressmeddelandet.

Ska ge plats åt ny förskola
Återvinningsstationen på Stenbocksvägen ligger intill gamla Killingens förskola som drevs av bolaget Ulna men som ska rivas för att ge plats åt en ny förskola i kommunens regi. Uddevalla kommun skriver på sin webbplats att den nya förskolan kommer att ha sex avdelningar med bland annat tillagningskök och utegård, och att hela tomtytan behövs.

Utreder annan placering
- Närmaste återvinningsstation finns vid Fridhem för de som bor i närområdet, och i övrigt finns fler stationer närmare centrum. Vi utreder just nu var en ny återvinningsstation skulle kunna placeras som kan ersätta den på Stenbocksvägen, säger miljösamordnare Pia Svensson.

Vill ha ny station på Trumpetvägen
Mia Steinbach på FTI säger till Bohusläningen att företaget hoppas på att få bygglov beviljat på Trumpetvägen för en ny återvinningsstation.
---


20 juni 2022: