måndag 20 juni 2022

Återvinningsstation åter till Bleket

Uppdaterad 21 juni /
Efter nästan två års väntan får nu Bleketborna tillbaks en egen återvinningsstation. Under vecka 26 kommer en ny station att tas i bruk på Vargstigen, meddelar Förpackningsinsamlingen (FTI).

Den nya återvinningsplatsen på Vargstigen
Foto: Jörgen Andersson (Vargstigen), FTI (arkivbild)

- Sverige är världsledande när det kommer till återvinning men för att nå återvinningsmålen behöver vi bli ännu bättre. För ett par år sedan togs en återvinningsstation bort i området och därför känns det väldigt roligt att vi nu hittat en ny plats för en station här i Bleket, säger FTI:s regionchef Magnus Örnborg i ett pressmeddelande.

Gav plats åt förskola
Den gamla stationen fanns vid Stenbocksvägen men togs bort för att ge plats åt bygget av den nya förskolan intill. Invånare på Bleket reagerade i bland annat insändare i Bohusläningen starkt på att det gick så snabbt och menade att informationen från kommun och FTI varit dålig.

Kommunen och FTI har under tiden letat ny plats för en återvinningsstation. Bland annat har Trumpetvägen vid Boxhult nämnts. Men nu meddelar alltså FTI att Vargstigen blir plats för den nya stationen, ett stenkast ifrån den gamla placeringen. Platsen är iordninggjord och under vecka 26 placeras alltså kärl med mera ut.

- Jag hoppas att stationen kommer underlätta för boende i området att lämna sina förpackningar till återvinning och vi vill be alla återvinnare att hjälpa oss genom att platta till och vika ihop sina förpackningar. Då kan fler få plats med mer och vi slipper transportera luft vilket ger en väsentligt större miljönytta, säger Magnus Örnborg.

Den tidigare återvinningsstationen vid Stenbocksvägen.
Foto: Jörgen Andersson