fredag 5 juni 2020

Kommunen säger upp avtal om Unda camping

Husvagnar på rad på campngplats
(Arkivbild (ej från Unda camping):Pixabay)

Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att säga upp nuvarande arrendeavtal gällande Unda camping, på grund av bristande underhåll.

Campingen har arrenderats ut till företaget Unda Camping AB sedan 2001. Bolaget ska enligt hyresavtalet sköta underhåll av hela området, mark, byggnader och övriga anläggningar.

Kritik efter besiktning
I juni 2019 gjordes en besiktning av hur området och byggnader underhålls och om avtalet efterföljs. "Campingen gav då ett generellt ovårdat intryck och flertalet byggnader var i behov av fasadrenoveringar och även invändiga åtgärder. Vattenrutschbanans bassäng saknade räcken och hade aldrig besiktigats, vilket måste göras enligt Ordningslagen 1993:1617", skriver samhällsbyggnadsnämnden i sitt protokoll.

Kritik mot skötseln av campingen har också förekommit tidigare.

"Komma fram till vilken camping vi vill ha"
Nämnden har krävt åtgärdsplan, och campingen har i kontakter med kommunen redogjort för sina planer. Nämnden valde dock att i god tid inför ett eventuellt nytt avtal 2022 säga upp nuvarande avtal, skriver Bohusläningen.
- Under tiden ska vi göra en analys och komma fram till vilken camping vi vill ha. Den har ett fantastiskt läge och är en stor tillgång för Uddevalla, säger nämndens förste vice ordförande Roger Johansson (L), till tidningen.

Inte aktuellt att sälja
Enligt honom är det inte aktuellt att sälja campingen, men inte heller att kommunen ska driva den själv.

Campingvärden Conny Lindgren säger till Bohusläningen att han inte vill kommentera ärendet.
---
Protokoll från samhällsbyggnadsnämnden (sid 74)

2022-04-27:

11 januari 2023:
Undas campare måste riva altaner och tält